Lentile Progresive

LENTILELE PROGRESIVE

Lentilele progresive, sau bifocalele fără linie, sunt purtate pentru corectarea prezbiopiei. Mulți oameni care au nevoie de utilizarea unui bifocal preferă lentile progresive, deoarece acestea oferă un aspect mai tineresc și sunt mai funcționale. Lentilele nu conțin linii vizibile și cresc progresiv puterea când vă mișcați ochii în jos pe lentile. Lentilele progresive cuprind spectrul a trei dioptrii ( distanta, intermediar, aproape) si asigura vedera clara si confort in mod continuu la orice distanta fara linii de separare vizibile, fara discontinuitati la schimbarea directiei privirii.

Pe langa avantajele estetice, lentilele progresive asigura o corectie naturala comparativ cu lentilele bifocale. Cu lentilele progresive putem privi in partea de sus pentru a vedea clar ce este in jurul nostru si in departare , putem privi inainte pentru a vedea computerul aflat in zona intermediara si putem privi in jos pentru a citi sau a ne folosi ochii pentru alte activitati la apropiere, totul intr-un mod confortabil.

In plus fata de beneficiile de mai sus, lentilele progresive, mai au un avantaj: elimina o problema deranjanta pe care o cauzeaza lentilele bifocale si anume salturile de imagine.

Astazi sunt disponibile mai multe modele de lentile progresive pentru a se potrivi oricarei nevoi.Diferentele sunt in principal legate de lungimea si latimea coridorului de putere progresiv si cat de mult din acesta este dedicat diferitelor distante.
Lentilele progresive sunt disponibile intr-o varietate de material cum ar fi plastic obisnuit, sticla, policarbonat, cu indice de refractive ridicat precum si fotocromatice.
Purtarea primei perechi de lentile progresive ar putea necesita o perioada scurta de adaptare pentru a putea deveni confortabile. Aceasta perioada poate varia intre cateva minute si cateva zile. Acest lucru se datoreaza faptului ca multiplele puteri ale lentilelor progresive ne permit sa vedem clar la toate distantele, ceea ce poate cauza aberatii minore in partea lateral a lentilelor. Aberatiile periferice ar putea cauza si efectul de ; valuri; , atunci cand facem miscari rapide ale capului. De-a lungul ultimilor ani, designul lentilelor a fost continuu imbunatatit pentru a reduce aceste aberatii periferice.
Astazi, cei mai multi purtatori ai primei perechi de lentile progresive se acomodeaza aproape imediat cu acestea.