Lentile Heliomate

     Lentile fotocromatice sunt ideale persoanelor care necesită purtarea unor ochelari permanenţi şi au o sensibilitate crescută la lumina puternică, în special la lumina solară. Aceste lentile au caracteristica de a-şi schimba culoarea în funcţie de intensitatea luminii sub acţiunea razelor ultraviolete. Se închid la culoare până la o intensitate de 85%. Pot fi realizate din sticlă sau din plastic, putându-se aplica suplimentar şi tratamente antireflex. De asemenea sunt disponibile dioptrii pozitive şi negative, atât sferice cât şi cilindrice.

Lentilele se coloreaza( Maro, Gri sau Verde ) in functie de intensitatea radiatiilor UV din atmosfera, oferind un confort vizual ridicat.

Din plastic (organice) sau de sticla – caracteristica principala a lentilelor heliomate (fotocromatice) este aceea ca protejeaza impotriva luminii solare directe sau indirecte, cat si a radiatiei ultraviolete: sunt clare, transparente la interior; colorate la exterior (similar ochelarilor de soare), reactionind sensibil la lumina. Colorarea este uniforma pe ambele fete , indiferent de dioptrie, gradul de colorare variind in functie de nivelul radiatiilor UV si temperatura mediului (15%-80%). Este posibila alegerea atat pe sticla, cat si pe plastic, de asemenea este posibila alegerea gamei subtiate asferica, cat si cu indice de refractie marit pentru dioptrii mari. Pentru o claritate si o transparenta marite a lentilei se poate aplica tratamentul antireflex.

Viata este plina de contraste: cand este soare, cand este inorat, cand stai in casa, cand afara in lumina puternica a soarelui.Lentilele fotocromatice se adapteaza conditiilor diferite de lumina. Aceasta inseamna ca, cu cat soarele straluceste mai puternic, cu atat lentilele devin mai inchise la culoare si asigura protectia optima a ochilor.

Beneficii :
– Sunt la fel de clare la interior ca si lentilele incolore (optional antireflex pt o claritate imbunatatita).
– Sunt inchise la culoare la orice temperaturi, foarte inchise la temperaturi ridicate.
– Ofera o protectie 100% a radiatiilor UVA si UVB
– Protectie 100% UV 400
– Se activeaza si revin la starea lor incolora intr-un timp foarte scurt.
– Mareste confortul si elimina starile de oboseala prematura in cazul conducatorilor auto.
– Recomandat atat copiilor cat si adultilor.
– Se pot realiza si pe lentile subtiate pana la indicele de 1.67

 

Calitatea unei lentile fotocromatice (heliomate) se masoara prin colorarea de baza, timpul de inchidere, timpul de deschidere si inchiderea maxima.

Lentilele fotocromatice sunt recomandate tuturor purtătorilor de ochelari dar  în special, persoanelor cu nevoi speciale a căror vedere este compromisă la lumină puternica şi la radiaţii UV:

  • cei cu probleme oculare medicale (cataractă, diabet) cărora le sunt afectate contrastul şi vederea nocturnă;
  • cei care au culoarea ochilor albastru sau verde care in general sufera de fotofobie
  • cei care iau medicamente care pot cauza sensibilitate la lumina puternică solară;
  • cei care au suferit intervenţii chirurgicale la ochi şi care sunt mai sensibili;